Tuesday, October 26, 2010

Eugenia Blenda Nordlund

Eugenia Nordlund är biologisk dotter till Anna Ingeborg Renlund och Holger Emanuel Alexander Lindahl, men levde som dotter till Annas make Nils Israel Nordlund. Eugenia föddes den 16 maj 1926 i Tjärnberg i Adak, utanför Malå.


Hon får en yngre syster som får namnet Elsy. Då Eugenias biologiska far redan var gift, så har det inte funnits någon kontakt med denne, trots att hon har två bröder på sin fars sida. (Bilden är systrarna Elsy och Eugenia som barn)17 februari 1945 gifter hon sig med Hans Erhard Hedman i Malå och de får fyra barn tillsammans; Anita, Torbjörn, Ove och Maria, och de lever i den lilla byn Böle utanför Malå. Eugenia var främst hemmafru men arbetade också som piga och sålde mjölk och tjänster hos omkringliggande gårdar i utbyte mot mat, tjänster och pengar.


En ung Eugenia och hennes mor Anna i köket & Eugenia som ryktar ett föl.

När hon är runt 50års ålder blir hon allvarligt sjuk och avlider den 16 augusti 1979 (sveriges dödbok 4) i Umeå av cancer som spridit sig i kroppen, endast 53 år gammal. Hennes änkling Hans flyttar snart bort från Böle och bosätter sig i Jörn och överlåter arbetet med hemmanet till deras två söner.

Eugenia med yngsta sonen Ove och hennes
make Hans Hedman på ett bröllop.

No comments:

Post a Comment