Sunday, February 13, 2011

Nils Israel Nordlund

Nils Nordlund är inte Eugenias biologiska pappa men han är den som fanns där för henne som en far och senare som morfar till hennes fyra barn. Därför anser jag att han har en självklar plats här på sidan; och om man går längre bak i led så är hans släkt sammanflätad med Eugenias.

Nils föddes den 11 november 1904 i Lilla tallberg i Arvidsjaur. Han gifte sig med Anna den 25 augusti 1926 när hon väntade Eugenia, som han sedan blev styvfar till. Nils och Anna fick dottern Elsy. Den 8:e februari 1979 avled Nils, ca 7 månader senare går även hans styvdotter Eugenia bort i sjukdom.

3 comments:

 1. Hej Jag heter Axel Roslund i Adak jag började fundera på Nils Nordlund jag vet att han fotade tidigt och började undra var hans bilder har tagit vägen vet du. Min mamma hette Gertrud Wänstedt och kom från Adakliden och kände Anna väl vi var och hälsade på där när jag var liten. Sedan hade jag en morbror som jag tror lärde sig fotografering av Nils. På facebook finns en sida, foton och minnen från Malå med många bilder från trakterna runt Malåvännes.

  ReplyDelete
 2. Hej vet att Nils Nordlund fotade och undrade var hans bilder var och googlade och hittade din sida som jag tycker var väldigt bra.
  JAg heter Axel Roslund bor i Adak min mamma var från Adakliden och vi var och hälsade på hos Nils och Anna när jag var liten. Det finns en sida på facebook foton och minnen från Malå där finns det ganska mycket från byarna runt Malåvännes.

  ReplyDelete
 3. Hej. Förlåt för mitt sena svar, bland annat har mind ator varit trasig sedan i våras. Jag misstänker att Nils foton är bland annat hos min faster Anita Österlund som bor i Malå, du vet säkert vem det är :)Vet att min far inte har några foton men en del av dem som finns på Malåvännäs sida har de fått från min faster, bland annat. Skulle också höra med Torbjörn. Jag vet inte vem som ärvde Elsy. Vad kul att höra att Nils tyckte om att fotografera! :)

  ReplyDelete